sábado, 26 de septiembre de 2015

FONT DE MOSSEN IGNASI ARMENGOU O DEL TURO D EN QUIRZE :
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Avui parlarem d una font,tristement oblidades com quasi totes, situada a Molins de Rei dins del que fou l Urbanitzacio  "Turo del Quirze " o mes ben dit "CIUDAD JARDIN SAN BARTOLOME".
Aquesta urbanitzacio disposava de 240 parcel-les de terreny que quasi totes es van vendre per fer hi torres o xalets d estiueig, es a dir, cases de primera o de segona residencia.
Esta urbanitzacio diseminada i al mateix temps envoltada pel Parc de Collserola estava delimitada pels terrenys de Can Tintorer  i Turo del quirze.

Aquesta Font esta situada a banda esquerra del cami de terra que passa per l Urbanitzacio, i tot just sota el Turo d en Quirze (233 ms altitut) des d on baixaba l aigua  canalitzada a traves d una gran diposit d uns 300.000 litres d aigua per al suministrament de  les cases de l Urbanitzacio.
Aquest diposit, ara mig enrunat i oblidat, es un exel-lent mirador de Collserola.Envoltat de murs de llicorella i palmeres  fou beneit pel Mossen Ignacio Armengou , el mes de setembre de 1969, en la Festa Major de Sant Bartomeu de la Quadra amb l asistencia de diferents personalitats , entre elles l alcalde de Molins de Rei D.Luis Puiggari Munne, l alcalde de barri  de Sant Bartomeu D.Carlos Abadias (alma mater d aquesta urbanitzacio ).


La font te forma quadrada i es decorada amb pedretes blanques feta de totxo:



I com dic jo " En les petites coses esta l esencia de Collserola ".
Collserola te molt patrimoni que cal sino recuperar -lo almenys donar lo a coneixer.

No hay comentarios:

Publicar un comentario